«URBAN бібліотека» Брав участь

Доданий
25.09.2020
Номер
26
Освіта

Трансформація бібліотеки (у СЗОШ №12) з книгозбірні до сучасного простору для освіти, науки, співпраці, спілкування і дозвілля, яка забезпечить ефективне впровадження правових, соціально-економічних, інформаційних, освітніх та організаційно-методичних заходів у контексті реалізації нової освіти. Це простір для самореалізації, вільного спілкування дітей різного віку, учителів, батьків, мешканців.

Автор проєкту
Світлана
Світлана Чубенко
Бюджет
149 618 грн
Розрахунок бюджету
Теги
на об’єкті галузі освіти
Район
Ракове

Опис

Проблема (передумови, обґрунтування необхідності реалізації проекту)

З метою осучаснення та ревіталізації простору бібліотеки наш проект передбачає розвиток сучасного середовища, де школярі та мешканці мікрорайону матимуть змогу задовольняти свої потреби в здобутті інформації, якісного проведення часу, а школа зможе також мати простір для проведення цікавих уроків поза межами класу, гурткових занять, занять з обдарованими учнями, роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, проведення презентацій, створення центру для засідань учнівського самоврядування і таким чином ставатиме локальним центром ініціатив мешканців та школярів.

Для кого цей проект (основні групи мешканців, які зможуть користуватись результатами реалізації завдання)

Проект розрахований на педагогів, учнів школи та їх батьків, а також мешканців мікрорайону, які можуть відвідувати заклад.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Стрімкий розвиток технологій та зміна стереотипів сприяють трансформації бібліотек з книгозбірень до просторів для освіти, науки, співпраці, спілкування і дозвілля. Тому колектив закладу прагне створити сучасний інформаційний медіапростір, в якому буде здійснюватись неформальна комунікація учнівської молоді, розвиваюче, розважальне, соціально-активне навчання, дозвілля, самореалізація молоді у безпечному, контрольованому середовищі, де враховується автономія у різних сферах діяльності.
Інформаційний сучасний медіапростір стане вільним простором, створеним задля всебічного розвитку особистості, інтелектуального самовдосконалення учнів та вчителів, де будуть проходити різні освітні та розважальні заходи, де діти зможуть навчатися, дізнаватися про найсучасніші й інноваційні технології, а також розкривати свій творчий потенціал.
Такий медіапростір задовольнить ефективне впровадження правових, соціально-економічних,інформаційних, освітніх та організаційно-методичних заходів.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Демонтаж старих меблів.
2. Ремонт приміщення шкільної бібліотеки.
3. Закупівля нових меблів та обладнання.
4. Встановлення нових меблів.
5. Встановлення технічного обладнання.
6. Бібліографічне опрацювання нової літератури.
7. Розробка плану заходів, які можливо втілити завдяки зонованому приміщенню та новому обладнанню.
8. Урочисте відкриття.
9. Висвітлення результатів проекту у місцевих засобах масової інформації ( офіційному сайті школи, на сторінках у соціальних мережах).

Ключові показники оцінки результату проекту

1. Популяризація бібліотеки, як наслідок, підняття іміджу та залучення до послуг бібліотеки всіх учнів школи, мешканців мікрорайону.
2. Перетворення бібліотеки в сучасний центр – потужну ланку соціокультурної інфраструктури мікрорайону.
3. Підтримка культурних ініціатив школярів та надання можливостей для їх реалізації.
4. Підвищення рівня літературної та культурної освіти.
5. Об'єднання однодумців, можливість розширити коло друзів та свій кругозір.

Очікуваний термін реалізації проекту

Червень - серпень 2021 р.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Інфляція.

Приклади (кейси) схожих рішень

https://urbanoteka.lviv.ua/

Мета проекту

Проект спрямований на розширення можливостей та спектру якісних культурно-освітніх послуг для громади, забезпечення організації цікавого і змістовного дозвілля юного покоління, розвиток творчих та інтелектуальних здібностей дітей та молоді.

Проект реалізовуватиметься на об’єкті галузі

Освіти

Файли