Мандрівка казковим світом "особливої" молоді Брав участь

Доданий
30.09.2020
Номер
79
Соціальний захист

Ми з особливою молоддю займаємося різними видами діяльності. Особливо важливо підтримувати безпечний зв'язок іншими подібними Центрами,підопічними та їх батьками,проводити потрібні види діяльності з.Та проводити дані види діяльності стає майже неможливо.Тому з’явилась потреба у придбанні домашнього кінотеатру,щоб особлива молодь мала змогу переглядати фільми,не покидаючи стін Центру.

Автор проєкту
Катерина
Катерина Салтикова
Бюджет
100 000 грн
Розрахунок бюджету
Теги
на об’єкті галузі соціального захисту
Район
Ракове
Адреса
вул. Трембовецької, 23/1, Хмельницький

Опис

Проблема (передумови, обґрунтування необхідності реалізації проекту)

Враховуючи теперішню ситуацію в країні–боротьба з COVID-19-ми усі зіткнулися з глобальною проблемою–дистанційною роботою.Особи з інвалідністю мають непереборне бажання тягнутися до повноцінного життя і перегляд різноманітних наукових та художніх фільмів, проведення цікавих заходів, конференцій наддасть впевненості особам з інвалідністю в тому, що вони можуть співіснувати у соціумі,нарівні спілкуватися з іншими людьми.Ми з особливою молоддю займаємося різноманітними видами діяльності,співпрацюємо з батькам та іншими Центрами,подібними до нашого . Також у період пандемії потрібно підтримувати зв'язок з різноманітними організаціями для проведення безпечних онлайн-конференцій та обміну досвідом. Але, не маючи потрібної техніки, проводити усі ці види діяльності стає дуже складно,а для нас майже неможливо. і саме тому з’явилась потреба у придбанні домашнього кінотеатру, щоб особи з інвалідністю могли безпечно займатися потрібними видами діяльності,не покидаючи стін Центру.

Для кого цей проект (основні групи мешканців, які зможуть користуватись результатами реалізації завдання)

Проект спрямований на осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень та їх батьків (опікунів) міста Хмельницького, які живуть за межею бідності та не мають можливості ходити на масові зібрання там, де їх не розуміють, адже наше суспільство не готове до сприйняття осіб з обмеженими можливостями. Усі особи з інвалідністю та їх сім’ї, які будуть отримувати послуги, матимуть змогу бачити все те, що є для них цікавим, зможуть переглядати фільми, різноманітні розвиваючі програми, з’явиться можливість проводити заняття за потребою дистанційно з використанням новітніх технологій. Також особи з інвалідністю зможуть йти в ногу з часом, не відчуваючи ніяких розбіжностей з іншими, здоровими особами міста Хмельницького.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

1) Облаштувати на базі Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Родинний затишок» куточок для перегляду фільмів та розвиваючих програм, де молодь з інвалідністю зможе себе реалізувати та пізнавати багато нового, що відбувається у світі.
2) З’явиться можливість дистанційної роботи у різних напрямках: як з особами з інвалідністю і їх батьками, так і з іншими організаціями та владою для вирішення нагальних питань.
3) У зв’язку з тим що особи з інвалідністю знаходяться у групі ризику по захворюваннях в тому числі і COVID-19, у них з’явиться можливість вберегти себе та своїх рідних, займаючись різноманітними видами діяльності, не відвідуючи масових заходів за межами Центру.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Закупівля домашнього кінотеатру з даною технікою особами з інвалідністю.
2. Створення сприятливих умов для роботи з домашнім кінотеатром.
3. Проведення занять ознайомлення з технікою, а також оволодіння нею особами з обмеженими можливостями.
4. Виведення осіб з інвалідністю з домашньої ізоляції шляхом залучення їх до отримання основних навичок роботи з пристроями.
5. Зменшення негативних проявів у поведінці (агресивності, тривожності, замкнутості).
6. Збільшення рівня соціальної адаптації осіб з інвалідністю, пристосування їх до середовища, у якому вони перебувають і, як зворотній процес, розуміння соціальним середовищем потреб даної категорії людей.

Ключові показники оцінки результату проекту

На базі Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Родинний затишок» буде облаштований спеціальний куточок для перегляду фільмів, проведення конференцій та онлайн трансляцій, де фахівці Центру зможуть надавати послугу для усіх бажаючих осіб з інвалідністю. Молодь з інвалідністю матиме можливість дізнаватись про щось нове та цікаве для себе, та змінювати своє життя на краще за допомогою новітніх технологій, переглядати цікаві для них матеріали пізнавального характеру.
Основна ідея домашнього кінотеатру – максимально досягти організацію дозвілля у колі людей які розуміють і приймають осіб з інвалідністю, а також обмеження масових заходів які проводяться у закритих приміщеннях з великим скупченням людей у зв’язку з карантинними обмеженнями. Тому з’явилася потреба у закупівлі якісного домашнього кінотеатру для ознайомлення та вироблення навичок користування технікою особами з інвалідністю.

Очікуваний термін реалізації проекту

Квітень-травень,2021 р.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Інфляція.

Приклади (кейси) схожих рішень

немає

Мета проекту

Виведення осіб з інвалідністю з домашньої ізоляції шляхом залучення їх до отримання основних навичок, наукових, розвиваючих, пізнавальних. Тому нашою метою є придбання домашнього кінотеатру, адже тоді з’явиться можливість у вихованців Центру побачити безліч пізнавальних матеріалів, за межами Центру переглядати, дивитись у них немає можливості. Навчити їх правильно використовувати техніку, передавати та проводити різні заходи, конференції за допомогою домашнього кінотеатру, передавати та ділитись досвідом роботи фахівців з іншими центрами, та закордонними центрами.

Проект реалізовуватиметься на об’єкті галузі

Проект реалізовуватиметься на обєкті галузі соціального захисту, а саме на базі Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень "Родинний затишок"