Розпочинається прийом громадських проектів у рамках Бюджету участі

проекти-переможці будуть реалізовані протягом 2020 року

29 серпня відбулося засідання Комісії з питань Бюджету участі, під час якого затверджено терміни проходження у 2019 році конкурсу громадських проектів, реалізація яких здійснюватиметься у 2020 році.

Мешканці міста, які хочуть брати участь у розвитку міста та мають цікаві ідеї, з 2 до 21 вересня 2019 року можуть подати свої проекти для участі у конкурсі «Бюджет участі».

Ідеї, які наберуть найбільше голосів, будуть реалізовані за кошти міського бюджету у 2020 році. На ці цілі у 2020 році передбачається виділити 3 млн. грн. Обсяг коштів на реалізацію одного проекту - до 150 тис. грн.

Тематика проектів повинна бути спрямована на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку. Проекти повинні бути загальнодоступними.

Отже, прийом проектів розпочинається 2 вересня і триватиме до 21 вересня, оцінка поданих проектів та виставлення їх на голосування з 23 вересня до 6 листопада, етап голосування за проекти з 7 до 21 листопада. А до 29 листопада будуть відомі проекти-переможці.

Проекти можуть подавати мешканці, яким виповнилося 16 років.

Проекти можна подати через всеукраїнську платформу «Громадський проект». У паперовому вигляді можна подати до Управління адміністративних послуг (вул. Соборна, 16). Проект автор має подати особисто. Від одного автора може надходити не більше 2 проектів.

Голосування здійснюватиметься виключно через сервіс «Громадський проект». Голосувати можна або особисто через сервіс, або голосування та ідентифікація особи може бути проведена у Управлінні адміністративних послуг. Відповідальна особа ЦНАПу за пред’явлення особисто особою, яка підтримує проект, відповідних документів вносить голос особи на підтримку проекту через електронний сервіс «Громадський проект».

З основними умовами та Положенням про бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Хмельницького на 2020-2022 роки можна ознайомитись тут: положення, правила участі.

Чекаємо Ваших ідей!

Новина на сайті міської ради